8.7
1342 beoordelingen

013-5323508
Geen lange wachtrijen!

Wij halen de actuele informatie op
Even geduld, we checken grondig..
Alle vakanties vanaf Rotterdam
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Raadpleeg onze deskundige reisadviseurs
Wij halen de actuele informatie op
RIU
Hilton
H10
IFA
Sentido
Robinson Club
NH Hotels
Even geduld, we checken grondig..
Hét reisbureau voor Rotterdam The Hague Airport
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Raadpleeg onze deskundige Nederlandse reisadviseurs
Wij halen de actuele informatie op
corendon
beachcheck
Even geduld, we checken grondig..
7 dagen per week bereikbaar
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Raadpleeg onze deskundige Nederlandse reisadviseurs

GRIEKENLAND

Introductie

Griekenland is voor velen de ultieme mix tussen zon, zee, strand en cultuur. De eilanden staan bekend als uitstekende vakantieoorden, terwijl het binnenland van Griekenland geroemd wordt vanwege het rijke verleden. Het Zuid-Europese land aan de Middellandse Zee is daarom geschikt voor zowel stedentrips, rondreizen als zonvakanties.

Athene

De hoofdstad Athene doet denken aan een groot openluchtmuseum. De grootste blikvanger is natuurlijk de machtige Akropolis, het oude centrum van vrijwel alles in Athene.

De stad leent zich uitstekend voor een stedentrip, waarbij naast een bezoek aan de Akropolis met het Parthenon ook het nabijgelegen Akropolismuseum niet vergeten mag worden. Pak een terrasje in de gezellige volksbuurt Pláka, struin over het Monastiraki plein en aanschouw de wisseling van de wacht bij het Parlementsgebouw aan het Syntagmaplein, waar in 1944 Winston Churchill bijna werd opgeblazen door de Nazi's.

Athene is een veelzijdige stad waar het verleden en het heden diep met elkaar vervlochten zijn. Geniet van de heerlijke Griekse keuken en laat u verrassen tijdens een fijne stedentrip.

Kreta

Eén van de populairste Griekse vakantiebestemmingen is Kreta. Hoewel het eiland vooral bekend is vanwege het zon, zee en strand karakter, heeft het ook een rijke historie. Verschillende volkeren, waaronder de Byzantijnen, Romeinen en Venetianen, hebben hun sporen achtergelaten op Kreta.

Op het eiland zijn voldoende geleidelijk aflopende stranden te vinden. Hierbij is er keuze uit zowel zand- als kiezelstranden, maar zijn ook niet alle stranden even druk. Enkele van de mooiste stranden zijn Balos Beach, Matala Beach en Falasarna.

Aan accommodaties geen gebrek op Kreta. De meeste grote hotels zijn te vinden aan de noordkust, terwijl het zuiden vrij rustig is en het authentieke Griekenland hier het beste naar voren komt. Enkele van de bekendste badplaatsen zijn Chania, Chersonissos, Agios Nikolaos, Sissi en Malia.

Kos

Kos is één van de bekendste bestemmingen van Griekenland. Het eiland is helemaal ingesteld op het toerisme, waardoor een vakantie op Kos vrijwel altijd geslaagd is. Huur een auto of fiets en ga op verkenning uit. Hoewel Kos een populaire vakantiebestemming is, kunt u het niet vergelijken met Turkse of Spaanse badplaatsen. Op Kos vindt u geen drukke boulevard, maar gemoedelijke en gezellige straatjes.
's Avonds staat de ouzo voor u klaar in het leuke Kos-Stad. Geniet op een terrasje van de uitstekende Griekse keuken of dwaal door de smalle straatjes voor een authentiek Griekse ervaring.

De belangrijkste badplaatsen op Kos zijn Tigaki, Kardamena, Kos-Stad en Lambi. Onze favoriet is Tigaki, waar u onder andere kunt genieten van het 4 kilometer lange zandstrand.

Volg OpVakantieVanaf

Back to Top